KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Legyen (továbbra is) Csontváry Múzeum Pécsett

A Dél-dunántúli Építész Kamara közleménye

A közelmúltban meghirdetett ötletpályázat meglepte a pécsieket, akik számára a Csontváry Múzeum összeforrt a város kulturális életével. Ismertek voltak ugyan azon vélemények, melyek szerint a képeknek jobb helye lenne Budapesten, de egy ötletszerű helykijelölés azt az üzenetet is hordozta, mint ha jelenleg a múzeumnak nem is lenne otthona.

A Dél-dunántúli Építész Kamara örömmel hívja fel a figyelmet Pécs Polgármesterének bejelentésére, mely szerint Pécs ragaszkodik a Csontváry Múzeumhoz, és új múzeum építése esetén megfelelő helyszínt is fel tud ajánlani annak számára. Az UNESCO világörökség területén, a várfal, a Székesegyház és a szabadtéri színpad ölelésében fekvő terület az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódóan egyszer már kellően inspiráló volt a Nagy Kiállítótér elhelyezéséhez. Az akkor meghirdetett nemzetközi pályázatra 42 pályamű érkezett, és a megvalósítás nem a városon múlott.

Kérjük Építész Barátainkat, hogy támogassák Pécs törekvését a Csontváry Múzeum megtartásában. Pályaműveikkel is adjanak esélyt, hogy pécsi helyszínhez kötődjön az új épület gondolata.

A Városháza rendelkezésre bocsátotta a Káptalan utcában levő területtel kapcsolatos információkat. A helyszínrajzon és műszaki adatokon túl, a Csontváry Múzeum jelenlegi anyaga és a korábbi tervpályázatok is megtalálhatóak az alábbi linkeken:

A dokumentáció megtalálható a www.pecs.hu honlapon.

Közvetlenül letölthető a http://gov.pecs.hu/download/csontvary/csontvary.zip címről.

Kapcsolódó tartalmak:

https://mek.hu/index.php?link=Almodj_otthont_Csontvary_kepeinek

http://www.bama.hu/baranya/kultura/pava-pecsett-epuljon-az-uj-csontvary-muzeum-660298

http://mno.hu/grund/pecs-ragaszkodik-csontvaryhoz-1337587

http://nol.hu/belfold/pecs-ragaszkodik-a-csontvary-kepekhez-1611167


Létrehozás időpontja: 2016-04-22 12:54:54
Utolsó módosítás időpontja: 2016-04-22 12:57:50
Beküldő: Horváth András, Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 13746
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43414