KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Építészeti kiállítás és továbbképzések a Műcsarnokban: I. Építészeti Nemzeti Szalon - 100% kreativitás

A Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával minden idők legjelentősebb kortárs építészeti összefoglaló-kiállításának ad otthont a Műcsarnok. A nagyszabású tárlaton több mint 200 épület és tervezője vonulnak fel, s adnak ízelítőt napjaink és a közelmúlt izgalmas magyar építészetéből, makettek, óriásnyomatok, filmek, tervek és egyéb műalkotások, illetve dokumentációk révén.

A programsorozat kurátora: Szegő György DLA

A 2014-es évet – Ybl Miklós születésének bicentenáriumát – a kormány az Építészet Évének nyilvánította. Az ünnepi év számos eseményt kínál annak a gondolatnak a népszerűsítésére, hogy az építészet a magyar kultúra egyik meghatározó eleme, kiemelkedő kulturális érték. Ugyanakkor az építészek alkotó munkája hagyományosan az innováció hordozója, éppen ezért az I. Építészeti Nemzeti Szalon a jelen mellett a jövő ökologikus gondolkodására figyelő építészetére is fókuszál.

A tárlat középpontjában a kreativitás dicsérete áll. A magyar építőművészet különböző irányzatait bemutató anyagválogatás a legszélesebb befogadói igényekhez igazodik: az elmúlt másfél évtized magas építészeti értékeket hordozó és látványos épületei, megkerülhetetlen beruházásai éppúgy megjelennek a mintegy 2500 négyzetméteres kiállítótérben, mint a kis közösségek templomai, közösségi terei vagy emblematikus házai. Emellett a kiállítás egy-egy teremben megidézi az előző generáció legjelentősebb mestereit, de helyet kapnak az építészoktatás mai műhelyei, hallgatóik munkái, és az építve tanítás különleges dimenziója: a vándoriskola is. Külön egységekben jelentkezik a műemlékek újragondolt építészete, a kortárs tájépítészet, a belsőépítészet, emellett pedig több, az építészethez kapcsolódó társművészeti alkotás is várja a közönséget.

forrás:  Műcsarnok


A kiállításhoz kapcsolódóan június 5. és szeptember 7. között számos előadás, tárlatvezetés, kerekasztal beszélgetés, vitafórum kerül megrendezésre, a szakma jeles képviselőinek meghívásával.

A részvételért minden alkalommal továbbképzési pont igényelhető.
Az előadások MÉK akkreditációja folyamatban van, várható pontérték 0,5 - 1 pont/alkalom.

Részvételi díj: 2800,- Ft/fő/alkalom, mely magában foglalja a kiállítási belépőt is egyszeri alkalomra.
18 alkalmas bérlet: 21.600,- Ft/fő, mely az összes továbbképzésre és az előadási napokon a kiállítás korlátlan látogatására érvényes.

A részvételi díj és a bérlet a Műcsarnok pénztárában fizetendő!

Az egyes programokra továbbképzési pont igénylésére előzetes regisztráció szükséges az Építész Továbbképző web oldalán.

A programok továbbképzési pont igénylése nélkül is látogathatók a Műcsarnok belépőjének megvásárlásával.


Létrehozás időpontja: 2014-06-04 12:25:01
Utolsó módosítás időpontja: 2014-06-04 12:25:01

Megtekintések száma: 13042
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42038