KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Az Etikai-Fegyelmi Biztottság tájékoztatása – eredeti tervező felkutatása

Előzménnyel rendelkező megbízás esetén – meglévő épület átalakítása, bővítése stb. – a tervező a Magyar Építész Kamara honlapján keresztül tájékozódhat vagy keresheti az eredeti tervezőt vagy tervezőket. Ez kötelessége minden kamarai tagsággal rendelkező, gyakorló építésznek (14. § (3) bekezdés).

Az eredeti tervező keresését a helyi Építési Hatóság is elősegítheti, hiszen évtizedekre visszamenő dokumentálási kötelezettség vonatkozik rá, tehát elvileg rendelkeznie kell az épületek tervdokumentációjával, annak megbízójának és tervezőjének adataival. A felkutatást elősegíthetik még meglévő tervezőirodák dokumentációs irodái is.

Amennyiben sikerrel járt az eredeti tervező felkutatása, akkor a Magyar Építész Kamara 2014. április 19. napjától érvényben lévő Etikai-fegyelmi Szabályzatának 13. §, 14. §, 15. §, 16. § és 17. §-a az iránymutató. Külön felhívom a figyelmet a 15. § (7) bekezdésére – „ Az a kamarai tag, aki indokolatlanul elzárkózik a terve felhasználásával megvalósult építmény átépítéséhez, átalakításához, bővítéséhez, korszerűsítéséhez bontásához való hozzájárulás megadásától, vagy az írásbeli megkeresést követő 15 napon belül nem nyilatkozik, etikai vétséget követ el. Vitás esetekben állásfoglalásért a területileg illetékes kamarához kell fordulni” – ahol az említett etikai vétség minősített etikai vétségnek minősül.

Eredeti tervező keresése:

https://mek.hu/index.php?menu=eredeti_tervezo_keresese


Létrehozás időpontja: 2014-10-20 09:18:09
Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-20 09:39:10
Cimkék: efb, tájékoztatás, eredeti tervező;
Megtekintések száma: 20351
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42356