KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Magyar Építész Kamara elnökségének közleménye - 2015. június 18.

A Magyar Építész Kamara elnöksége elfogadhatatlannak és méltatlannak tartja, hogy Berkecz Balázs a június 8-án megtartott Dél-dunántúli Építészeti Fórumot a szakmai egyeztetés kereteiből kiragadva saját politikai tevékenységéhez használja fel.

Az építészet össztársadalmi kérdés, kulturális és társadalmi életünk része, a szakterület fejlesztése, a vonatkozó államigazgatás, hatósági eljárások hatékonyabbá tétele és egyszerűsítése mindannyiunk közös érdeke, ezért szakmailag segítjük  a Kormányt ebben a munkában. A Magyar Építész Kamara ezért támogatja, hogy a Miniszterelnökség egyeztetést folytat az építész szakma képviselőivel. Hasonló, a szakterület fontosságát és értékét elismerő kezdeményezésre az elmúlt  években nem volt példa.

A Magyar Építész Kamara elnöksége elhatárolódik Berkecz Balázs nyilatkozataitól. Hivatásunkkal és társadalmi szerepvállalásunkkal összeegyeztethetetlennek tartjuk, hogy bárki önös, pártpolitikai céljai érdekében használjon fel egy - a Magyar Építész Kamara tagjai, az építész szakma és a Miniszterelnökség között - a szakterület megújítása érdekében létrejött hasznos és eredményes egyeztetést, együttműködést, fórumot.

Budapest, 2015. június 18.

 


Létrehozás időpontja: 2015-06-18 17:25:41
Utolsó módosítás időpontja: 2015-06-18 17:33:30
Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 16286
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42882